Dotazy a rady

Vložit zprávu do knihy návštěv

Zpráva

Kontrolný kód

i

* (Povinné)

Honza 7. 2. 2014 17:24:35

Dobrý den. Špatně se mi na el. plotně udržuje stejná teplota. Přes jakou teplotu bych neměl jít?

Odpověď administrátora:

Dobrý den,

Tak rozhodně by teplota neměla přejít 80 °C, to už se potom začíná měnit v obyčejné vařené maso. Veškará chuť, vůně a jakákoliv podoba šunce se vytrácí. Rozhodně se snažte držet pod  80 °C respektive 75 °C.

Domaci-sunkovar.cz

Jiří 9. 2. 2014 11:24:24

Dobrý den. Dal jsem maso na promíchání do domácí pekárny, ale začalo to jakoby pěnit. Mohu se zeptat, co to je?Děkuji

Odpověď administrátora:

Dobrý den,

Pokud se začne tvořit pěna, je to špatně a musíte míchání okamžitě zastavit. Pekárna má na míchání masa poměrně vysoké otáčky. Je lepší nízkootáčkový robot nebo míchání rukama.

Domaci-sunkovar.cz

Petra 10. 2. 2014 09:24:46

Zdravím. Mohu do masa přidat i jiné ingredience, třeba ořechy?

Odpověď administrátora:

Dobrý den,

Ano. Můžete přidat suroviny dle fantazie. Ořechy, olivy, česnek nebo bylinky. Jen doporučujeme přidávat uplně na konec, až je šunka pořádně promíchaná a je vytvořeno pojivo.

Domaci-sunkovar.cz

Tomáš 12. 2. 2014 10:57:15

Dobrý den - Včera mi od Vás přišel šunkovar a jelikož jsem měl už dopředu nachystanou masovou směs,tak jsem se hned pustil do díla. Šunka byla vynikající. S tou kupovanou nesrovatelná. Velmi nás překvapilo jak byla šunka pevná. Dala se krájet i na velmi tenké plátky. Má to ale nevýhodu, že šunka rychle mizí.Děkuji

Odpověď administrátora:

Dobrý den,

Jsme rádi že se Vám šunka povedla a že jste nakupovali u nás. Pokud se dodrží správný postup, šunka se povede téměř vždy. Je to hlavně o tom poctivém hnětení a míchání.

Domaci-sunkovar.cz

Karel 25. 2. 2014 06:32:12

Dobrý den přeji. Chtěl bych šunkovar Mandolína. Máte psáno, že je skladem. Znamená to, že ho opravdu máte a ihned mi ho odešlete?Díky

Odpověď administrátora:

Dobrý den,

Ano přesně tak. Pokud máme napsáno skladem, okamžitě šunkovar odešleme na Vámi uvedenou adresu.

Domaci-sunkovar.cz

Dušan 25. 2. 2014 19:18:34

Dobrý večer. Vařil jsem svoji první šunku, ale asi po 30 minutách nahoře u toho poklopu začala nahoře vytíkat šťáva. Nebylo jí moc. Jen troška, ale i tak se chci zeptat, zda jsem něco neudělal špatně. Děkuji

Odpověď administrátora:

Dobrý večer,

V podstatě jste si sám odpověděl a to tím, že šťávy byla jen troška. Je třeba si uvědomit, že má maso v sobě vodu a ještě se při míchání přidává. Ve finále Vám silný přítlak zaručí minimální ztráty. U šunkovarů s jednou slabou pružinkou nemáte šanci takového přítlaku dosáhnout a šťávy Vám šunka pustí příliš. Je pak suchá. Tedy je to v pořádku, že Vám trošku vody pustila. Jakmile začínáte vařit, v mase začíná probíhat tlak, který vodu tlačí ven.

Domaci-sunkovar.cz

Petra 3. 3. 2014 17:19:57

Dobrý den,chtěla bych se zeptat, zda se dá šunka také udělat ve vodní lázni v troubě, myslím že by se lépe udržela teplota. Děkuji

Odpověď administrátora:

Dobrý den,

Musíme se přiznat, že o této variantě jsme už četli, ale nikdy jsme šunku takto nevařili. Myslíme si, že by to mohlo fungovat, ale asi by se déle čekalo, než bude mít voda požadovanou teplotu. Pokud máte troubu elektrickou jako my, bude to i tak těžké, protože stupně se nastavují po pěti. Pokud byste tedy nastavila 75 je to ta spodní hranice a pokud 80 je to zase úplné maximum. Přes 80 stupňů už je to špatné.

Na závěr bych Vám tedy řekl, že nezbývá než to vyzkoušet. Můžete nám klidně napsat e-mail a rádi to na našem webu zveřejníme.

Domaci-sunkovar.cz

Škála Jiří 4. 3. 2014 17:12:02

dobrý den,chtěl bych se zeptat,na sáčky do vašeho šunkovaru "Mandolína",jest-li jsou zapotřebí a kde je koupím..děkuji

Odpověď administrátora:

Dobrý den,

Do šunkovaru Mandolína můžete bez obav použít klasický potravinový sáček. Potravinové sáčky jsou určené pro styk s potravinami. K sehnání jsou v každé drogerii i v obchodě s potravinami. Nemusíte mít žádný speciální.

Domaci-sunkovar.cz

dědík 4. 3. 2014 20:04:48

dotaz:při vaření šunky,musí být šunkovar zcela potopený?

Odpověď administrátora:

Dobrý večer,

Nemusí být celý potopený. Dejte vody tolik, aby jste byli s vodou asi 1 cm nad šunkou v nádobě. Doporučujeme dát si šunkovar do hrnce a začít napouštět studenou vodu. Jakmile máte vodu na požadované úrovni, tak šunkovar vyjmout a začít vodu zahřívat. Vkládat až do horké.

Domaci-sunkovar.cz

PavelK 5. 3. 2014 23:11:20

Nabízíte/dodáváte i nějaké vhodné teploměry;nebo můžete nějaké doporučit?!?

Odpověď administrátora:

Dobrý den,

Doporučujeme klasický teploměr na zavařování, který ponoříte vedle šunkovaru. Ty jsou na vaření šunky nejpoužívanější.

Domaci-sunkovar.cz

Nabízíme:

Výhody našeho eshopu s šunkovary rychlou expedici

šunkovary skladem servis šunkovarů

šunkovary kontakt rychlou komunikaci

záruku vrácení peněz kvalitní šunkovary

Vrácení zboží možnost vrácení zboží

české šunkovary 100% české výrobky

 

V domácí šunce nejsou:

domácí šunka desítky éček

výroba domácí šunky separáty

domácí šunka zvýrazňovače chuti

poctivá domácí šunka různé extrakty

výhody domácí šunky alergeny

Zdravá domácí šunka glutamany

šunka vyrobená doma difosforečnany

a mnoho, mnoho dalšího

 

Předvolby soukromí
Soubory cookie používáme k vylepšení vaší návštěvy tohoto webu, k analýze jeho výkonu a ke shromažďování údajů o jeho používání. Můžeme k tomu použít nástroje a služby třetích stran a shromážděná data mohou být přenášena partnerům v EU, USA nebo jiných zemích. Kliknutím na „Přijmout všechny soubory cookie“ vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním. Níže můžete najít podrobné informace nebo upravit své preference.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti
Tento web je chráněn reCAPTCHA a Google. Platí Zásady ochrany osobních údajů a Smluvní podmínky.

Přihlášení