Domácí šunkovar
Domácí šunka je prostě skvělá
Proč šunkovar od nás?
Šunkovar má enormní přítlak, který na 100% zaručí dokonalé spojení masa v šunkovaru.
Výroba domácí šunky se pomalu stává tradicí českých kulinářů. Je to dobře, vždyť některé kupované produkty jsou doslova o zdraví člověka. Někdy složení českých potravin připomíná periodickou tabulku prvků. Výroba domácí šunky má jen samá pozitiva a důvody, proč bychom si ji měli dělat doma, pokud tedy opomeneme trošku práce. To však nebude pádným argumentem.
Už Vás někdy napadalo, že domácí šunka je podstatně levnější, než ta kupovaná? Podívejte se někdy na obalu na podíl masa /vůbec netušíte jakého/ a zjistíte, že je přítomno třeba jen 60% masa. Potom se podívejte na gramáž a velice jednoduchým výpočtem zjistíte, že kupujete předraženou šunku nešunku. A co je těch zbývajících 40%? Všechno, co výrobce napadne. Dokonce i některé psí konzervy a salámy mají větší podíl masa jako ty, co jsou určené pro lidi.
Domácí šunka, kterou si vyrobíte ve svém vlastním šunkovaru má několik zásadních výhod. Pojďme si představit základní výhody domácí šunky a vlastního domácího šunkovaru.
Výhody domácí šunky a našeho šunkovaru
Výhody vlastní šunky
|
Takto bude vypadat Vaše domácí šunka Fotografii v plném rozlišení otevřete zde |
Výhody našeho šunkovaru
|
![]() |