Dotazy a rady

Vložit zprávu do knihy návštěv

Zpráva

* (Povinné)

Helena Hallerová 17. 7. 2019 08:36:20

Děkuji za rychlou odpověď...určitě něco na vaření šunky - nádobu - hrnec najdu. Ještě jsem si pročetla obch.podmínky, kde odkaz na cenu poštovného jsem v levé polovině opravdu nenašla. Můžete mi tedy sdělit o jakou výši poštovného by se jednalo ? Děkuji moc. H.H.

Odpověď administrátora:

Dobrý den,
veškeré informace ohledně dopravy a platby naleznete zde:
https://www.domaci-sunkovar.cz/doprava-a-platba
Hezký den.
S pozdravem
Domaci-sunkovar.cz

Helena Hallerová 17. 7. 2019 08:04:40

Dobrý den - měla bych zájem o šunkovar toustovka - ale potřebovala bych znát vnější rozměry této formy, abych měla na vaření šunky potřebný hrnec. A ještě dotaz - máte všechny nabízené tvary šunkovarů ? Děkuji za odpověď. Helena

Odpověď administrátora:

Dobrý den,
vnější rozměry jsou:
šířka: 20,5 cm včetně ramen
šířka samotné nádoby: 16,3 cm
hloubka: 11,3 cm
výška nádoby: 11,5
výška i s rameny když je šunkovar plný: 22 cm

V případě, že byste potřebovala k šunkovaru i nějaký větší hrnec, můžeme Vám nabídnout zde: https://www.velke-hrnce.cz/c/velke-nerezove-hrnce

S pozdravem
Domaci-sunkovar.cz

Závěšický Jiří 12. 6. 2019 22:49:43

Můžu i domácí šunku jemně zaudit?Bu

Odpověď administrátora:

Dobrý den,

zajímavý nápad, určitě to vyzkoušejte.

Domaci-sunkovar.cz

Josef 22. 2. 2019 11:52:08

Zdravím a mám dotaz. Už nějaký čas se pokouším celkem úspěšně dělat domácí šunku ale nevím si rady s tím, že je šunka samá dírka mezi kousky masa. Je to v místech kde je maso spojeno lepidlem z masa. Myslím že dírky nejsou kvůli špatnému napěchování do formy. Míchám to ručně i v robotu pomalu, dobře to drží ale objevuje se to stejně. Někde jsem četl, že to při míchání nesmí pěnit ale nevím proč. Děkuji

Odpověď administrátora:

Dobrý den,

tak pěnit by to nemělo, protože pěna je vzduch a tím pádem ty bubliny. Nicméně pěnit to jen tak nezačne, pokud to nemícháte např. robotem, který má příliš vysoké otáčky. Bubliny tam máte zřejmě kvůli přítomnosti vzduchu. Je potřeba tzv. vypilovat techniku.

Domaci-sunkovar.cz

Romana Wolfová 11. 1. 2019 09:54:36

Dobrý den, chtěla bych si pořídit kvalitní formu na výrobu šunky (debrecínky)....Na vašich stránkách jsem objevila tuto: https://www.domaci-sunkovar.cz/p/153/sunkovar-debr ecinka-stredni-forma?fbclid=IwAR0BxIMyGjr29nejoaJV 7d3spJwTcIfNO7L17ZZrrDT9gxYTNKCXyHJlDYkJaké minimum masa se dá do této formy zpracovat? Neviděla jsem u vás menší. Stačila by mi na 1.5 kg masa.Děkuji za odpověďRomana Wolfová

Odpověď administrátora:

Dobrý den,
v tuto chvíli jsou téměř všechny šunkovary vyprodané. Pro Vaši potřebu rozhodně doporučuji nejprodávanější šunkovar Mandolína. Naleznete ho zde: https://www.domaci-sunkovar.cz/p/151/masivni-forma-na-domaci-sunku-sunkovar . Šunka je velikostně tzv. akorát.

Domaci-sunkovar.cz

Martin 15. 12. 2018 12:21:45

Dobrý den,mám dotaz.V receptu je,že maso necháme odpočinout na 24hod do ledničky.Co se stane,když si to připravím ráno a večer ji budu chtít udělat?cca 12 hodin.Děkuji za odpověď.

Odpověď administrátora:

Dobrý den,

nestane se téměř nic. Pokud je maso dobře vymíchané a prosolené, nebude s tím problém. Ovšem ležení na 24 - 48h je jistota.

Domaci-sunkovar.cz

Jiri www 22. 11. 2018 08:25:43

Prosim formu mandolinu kdyz budu ohrivat muzu ju zalit celou vodou nebo jen po vrchni okraj aby voda nenatekla dovnitr dekuji

Odpověď administrátora:

Dobrý den,

doporučujeme raději variantu, kdy voda nejde přes okraj. On k tomu ani není důvod, protože víko, které z vrchu tlačí na šunku bude horké až dost. Uvidíte sám. Hliník velmi dobře vede teplo.

Domaci-sunkovar.cz

Lumír Hečko 3. 11. 2018 08:37:58

Dobrý den,zakoupil jsem si od vás šunkovar toustovka mini,udělal jsem si přesně podle vašeho receptu 1 šunku,použil jsem vepřovou kýtu,postup jsem dodržel,jediné co tak teplota byla 79-81 stupňů, a vařil jsem ji 100 minut,ne 90 jak uvádíte vy(je to chyba?)jinak vše se povedlo,jen je šunka hodně suchá.Máte nějakou radu vychytávku jak to vylepšit?Použít třeba více prorostlé maso?nebo přidat více vody?Chuť,konzistence i barva se mi povedly,jen je šunka moc suchá.Děkuji Vám za odpověď.Lumír Hečko

Odpověď administrátora:

Dobrý den,

u vaření šunky souvisí všechno se vším. Je potřeba experimentovat s teplotami, délkami vaření, rychlostí zachlazení a hlavně s kvalitou masa. Pokud je maso nekvalitní, jen těžko se Vám podaří dobrá šunka.

Domaci-sunkovar.cz

Jan Novák 25. 10. 2018 10:31:45

Dobrý den,jaká je prosím trvanlivost takto vyrobené domácí šunky?Děkuji

Odpověď administrátora:

Dobrý den,

to lze těžko říci, záleží na možnostech uskladnění - hlavně teplota. Dá se i zamrazit. Nemusíte se bát, že by se Vám v ledničce za dva dny skazila.

Domaci-sunkovar.cz

Pavel 7. 10. 2018 17:09:07

Dobrý den, už jsem nějakou šunku uvařil, když jsem jí dával ochutnat tak všem chutnala. Bohužel se ale také všichni shodly na tom, že je moc suchá. Podle receptu dávám na 1kg masa 100ml vody, tímto prosím o radu. Nejlepší šunka která se mi povedla byla z jednoho kusu masa, krkovice. Mam formu Srnčí hřbet 2,5kg masa

Odpověď administrátora:

Dobrý den,

těžko říct kde je problém. I nám se někdy stane, že je sušší. Většinou je to tehdy, když tzv. neuhlídáme teplotu a překročíme maximum. Pak se to může stát.

Dále také záleží, co je to za maso. Pokud je to nějaký postarší kus, dobrou šunku z něj velmi těžko vyrobíte. To samé platí např. pro steaky.

Domaci-sunkovar.cz

Nabízíme:

Výhody našeho eshopu s šunkovary rychlou expedici

šunkovary skladem servis šunkovarů

šunkovary kontakt rychlou komunikaci

záruku vrácení peněz kvalitní šunkovary

Vrácení zboží možnost vrácení zboží

české šunkovary 100% české výrobky

 

V domácí šunce nejsou:

domácí šunka desítky éček

výroba domácí šunky separáty

domácí šunka zvýrazňovače chuti

poctivá domácí šunka různé extrakty

výhody domácí šunky alergeny

Zdravá domácí šunka glutamany

šunka vyrobená doma difosforečnany

a mnoho, mnoho dalšího

 

Přihlášení

Tato stránka používá cookies. Vice info