Domaci-sunkovar.cz

Kvalitní domácí šunku máte na dosah

Dotazy a rady

Vložit zprávu do knihy návštěv

Zpráva

* (Povinné)

Vladimír Milata 13. 4. 2018 07:37:29

Dobrýden, mám dotaz ohledně dušení šunky ve vodě. Mohu ponořit celý šunkovar ( mandolína ) do vody tak, aby byl zalitý i shora..? Nedostane se voda přes folii k masu..?Ptám se proto, protože u válcových šunkovarů byla voda teplejší dole v hrnci, než u hladiny a maso bylo nesouměrně tepelně zpracované...proto jsem koupil u vás nový.Děkuji za odpověď.

Odpověď administrátora:

Dobrý den,

u Mandolíny nikdy není problém s tím, že by bylo maso nesouměrně uvařené. Z praxe Vám mohu potvrdit, že stačí voda cca 1cm nad úroveň masa. Co se týče vody, teoreticky by se k masu dostat neměla, protože je ve fólii a fólie je přitlačená víkem.

Domaci-sunkovar.cz

Petr 14. 3. 2018 13:53:55

Dobrý den, je možné dát šunkovar do myčky? díky

Odpověď administrátora:

Dobrý den,

určitě do myčky NE!! Je to alu slitina a v návodu každé myčky je napsáno, že alu materiály tam nesmí.

Domaci-sunkovar.cz

Roman 25. 12. 2017 08:24:27

Dobrý den...Dá se použít šunkovar, ktery je na 4 kg třeba jen na 2 kg....

Odpověď administrátora:

Dobrý den,

ano, určitě dá. Jen bude šunka o polovinu nižší.

Domaci-sunkovar.cz

Martina Švábová 3. 12. 2017 18:12:20

Dobrý den, bude prosím v nejbližší době k dostání šunkovar Mandolína malý? Děkuji.

Odpověď administrátora:

Dobrý den,

budou během týdne. Pokud ho máte jako dárek, vánoce stihneme.

Domaci-sunkovar.cz

Daniel Koval 20. 11. 2017 14:56:25

Dobrý den, v receptu č. 1 píšete, že pro vyložení šunkovaru je potřeba užít potravinářský mikrotenový sáček. Je možné použít i potravinářskou fólii? Zároveň bych se chtěl zeptat, zda-li se klasická kuchyňská sůl může zaměnit za jinou sůl ve vaší nabídce, např. sůl s medvědím česnekem. Hezký zbytek dne.

Odpověď administrátora:

Dobrý den,

nevíme přesně co myslíte, ale pokud např. sáček na tlačenku, tak ano. Co se týče šunky nasolené solí s medvědím česnekem, tak nevíme. Nemáme to odskoušeno. Ale klidně to vyzkoušejte, meze se v tomto oboru nekladou. Je potřeba experimentovat.

Domaci-sunkovar.cz

Pavel 8. 10. 2017 11:28:26

Dobry den, mam asi hloupy dotaz na recept na sunku z jednoho kusu masa. Moc nerozumim tomu, ze pri napichovani laku bych nemel vynechat ani kousek plochy masa. Znamena to, ze bych mel jit milimetr po milimetru? Na to mi nebude u kiloveho kusu stacit lak. Omlouvam se, ze se tak hloupe ptam :)

Odpověď administrátora:

Dobrý den,

ne ne, takto to myšleno není. Stačí napichovat třeba 2 i 3 cm od sebe. Osobně to dělám tak, že natáhnu lák do stříkačky, zapíchnu do masa téměř na druhou stranu. Pokusím se nebýt úplně zkrze maso. Postupně začnu vytahovat jehlu a rovnou vstřikuji lák. Nemusí to být přehnaně blízko od sebe, tak sůl se za den nebo dva tou svalovinou dostane všude.

Domaci-sunkovar.cz

Miroslav Baláž 2. 9. 2017 12:09:58

Dobrý den. Je možné zaslání zboží na slovensko ? Děkuji Baláž

Odpověď administrátora:

Dobrý den,

v tuto chvíli to možné není.

Domaci-sunkovar.cz

Pavel 16. 5. 2017 15:23:40

Dobrý den,chtěl bych si od Vás objednat pořádný šunkovar. Chci se proto zeptat: * je dobrý nápad šunkovar vystlat vaší pečicí fólií Ibili? * z jakého materiálu je fólie Ibili vyrobena – obsahuje BPA/změkčovadla/ftaláty? * dosáhnu stejného výsledku, když budu šunkovar péct v troubě (na stejnou teplotu jako bych vařil šunku ve vodě)?Díky moc!

Odpověď administrátora:

Dobrý den,

složení pečící fólie nemáme k dispozici. Co se týče šunkovaru v troubě, už se na to zákazníci ptali, ale osobní zkušennost s tím nemáme. Dle nás to nebude ono. Jakmile tam není kontakt s tím médiem (vodou), bude zřejmě potřeba mnohem delší doba. Kilo masa ve vodě 80°C za 1:30 hod uvařit lze, ale v troubě vyhřáté na 80°C si myslíme, že by se stejný kus masa neupekl.

Domaci-sunkovar.cz

míra 18. 2. 2017 22:55:05

Reaguji na příspěvěk vaření šunky v eletrickém zavařovacím hrnci. Funguje to a naprosto bez problémů, nemáte problém s udržováním teploty, nastavíte termostat, po dosažení potřebné teploty zazní signál pak stačí nastavit časovač a čekáte až bude hotovo. Jednoduché, nenáročné, v pohodě. Asi také záleží na zavařovacím hrnci jak je vybaven, termostat, časovač a podobně.

Odpověď administrátora:

Dobrý den,

děkujeme za tip a Vážíme si předání Vašich poznatků dál mezi lidi, kteří už mají dost těch kupovaných nechutností a snaží se vyrábět vlastní domácí produkty.

Domaci-sunkovar.cz

michaela 17. 2. 2017 06:45:17

Dobrý den, jak dlouho šunka vydrží v lednici, než bude zkažená? jsou nejaké způsoby, jak trvanlivost oddalit?

Odpověď administrátora:

Dobrý den,

oddálit to možná půjde nějakým speciálními přísadami, ale to už se vracíme zpět do obchodu pro chemickou šunku. Sůl je dobrý konzervat, cukr též. Z vlastní zkušennosti mohu potvrdit 4 dny naprosto bez problémů. Dále není vůbec od věci zamrazení. Z 90% stejně nic nezbyde a není co uchovávat.

Domaci-sunkovar.cz

Myslete na svoje děti

Nabízíme:

Výhody našeho eshopu s šunkovary rychlou expedici

šunkovary skladem servis šunkovarů

šunkovary kontakt rychlou komunikaci

záruku vrácení peněz kvalitní šunkovary

Vrácení zboží možnost vrácení zboží

české šunkovary 100% české výrobky

 

V domácí šunce nejsou:

domácí šunka desítky éček

výroba domácí šunky separáty

domácí šunka zvýrazňovače chuti

poctivá domácí šunka různé extrakty

výhody domácí šunky alergeny

Zdravá domácí šunka glutamany

šunka vyrobená doma difosforečnany

a mnoho, mnoho dalšího

 

Prodej šunkovarů e-shop online

Tato stránka používá cookies. Vice info